Thanks Di Lenardo!

Gepubliceerd op 4 oktober 2021 om 21:20

Vandaag hebben we een fles Thanks. van Di Lenardo uit 2017 ontkurkt. Gevoelsmatig al spannend om een witte wijn zo lang na botteling pas te gaan drinken! Volgens verschillende kenners is de wijn na twee jaar rijpen op dronk en te drinken tot en met 5 jaar bewaren. Bij drinken en schrijven gaan we dus al aardig richting de 5 jaar. Eenmaal de kurk van de fles bracht ons toch een aangename verrassing!

Di Lenardo Thanks is een interessante blend van verschillende druivenrassen zoals Sauvignon Blanc, Malvasia, Friulano, Verduzzo en Chardonnay. De wijn is afkomstig uit de Friuli, Noord-Italie. Bij inschenken in het glas ziet de wijn er geconcentreerd diep goud geel uit. Meestal beloofd dit niet veel goeds en betekent dat dat de wijn al te lang staat en muf is geworden. Schijn kan echter bedriegen. In de neus heeft deze wijn een mooie geurintensiteit, complexe combinaties van tijm, hout, pistache, perziken vruchtenyoghurt en vijg. In de mond gaat dit iets verder met smaken als perzik, peer, vijg, abrikoos, mango, kokos en toffee, boter en caramelachtig, licht romig. De afdronk is heerlijk zacht, lang en aangenaam. Toegegeven eerder drinken zou nog meer frisheid terugbrengen in het glas en voor een volgende keer zou ik dat zeker wel doen. Desalniettemin een zeer goede wijn en voor herhaling vatbaar.

Qua wijn-spijscombinatie valt bij deze wijn te denken aan wat licht zoetige pasta's, vis of gevogelte en omdat het zojuist in omgeving Leiden Leidens ontzet is geweest kunnen we aangeven dat deze wijn ook goed combineert met hutspot uien en wortelen. Van ons krijgt deze wijn een mooie 9, een jaar eerder drinken zou waarschijnlijk een cijfer opleveren nog een fractie hoger.

 

Hoe beoordeeld u deze wijn?

Rating: 5 sterren
1 stem